LEER- WERKTRAJECTEN
 
Diversiteit op de arbeidsmarkt bevorderen? Dit kun je realiseren door het inzetten van leer- werktrajecten voor statushouders. Its Training & Advies biedt op maat gemaakte leer- werktrajecten en begeleidt statushouders hierin. 

Wij bieden leer- werktrajecten aan, waarin een combinatie gemaakt wordt van werknemersvaardigheden, taalondersteuning en vakjargon. Door culturele diversiteit bespreekbaar te maken en hier actief op in te spelen krijgt de deelnemer een eerlijke kans bij een organisatie. We maken de deelnemer bewust van zijn referentiekader en welk invloed deze heeft op zijn werkomgeving. Na realisatie van deze bewustwording maken we een slag naar de waarden en normen binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Zo ontstaat een gulle middenweg en kan de deelnemer zich thuis voelen bij een organisatie zonder zijn eigen identiteit opzij te moeten schuiven. Tegelijkertijd worden de werknemersvaardigheden verder ontwikkeld, en is er aandacht voor de Nederlandse taal en vakjargon.

Wat onze werkwijze uniek maakt is het feit dat wij werken vanuit de referentiekader van de deelnemer. Met deze referentiekader op de voorgrond helpen wij de deelnemer om zijn “culturele bagage” te integreren binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Naast het bijbrengen van werknemersvaardigheden onderhouden we ook contact met het leer- werkbedrijf. Wij volgen de vorderingen van de deelnemers in de praktijk. Om het traject nog meer kracht te geven bieden wij begeleiding aan het leer- werkbedrijf. Binnen het leer- werktraject houden we korten lijnen met de opdrachtgever, deelnemer en het leer- werkbedrijf. Zo hebben wij inzicht in de motivatie, de ontwikkeling van de werknemersvaardigheden en het functioneren van de deelnemer. Wij houden een dossier bij en rapporteren aan de opdrachtgever. Onze leer- werktrajecten zijn geschikt voor werkgevers, gemeenten en UWV. Het leer- werktraject duurt 40 weken. Afhankelijk van de functie en niveau van de deelnemer, worden de competenties bepaald.

Om de Nederlandse Taal sneller onder de knie te krijgen ondersteunen wij bij taal en vakjargon. Dit doen wij  door middel van Taalcoaching.

Wil je meer weten over de inhoud van onze leer- werktrajecten of Advies op maat? Neem contact op via het contactformulier