Interculturele communicatie: de drie-stappenmethode van Pinto

Samenwerken met iemand met een andere culturele achtergrond kan soms leiden tot miscommunicatie. Je begrijpt elkaars gedrag soms niet, en raakt zo gefrustreerd. Gelukkig is er een methode die uitkomst kan bieden: de drie-stappenmethode van Pinto.

Interculturele communicatie: de methode van Pinto.
Foto: Fauxels via Pexels

Stel je voor: je bent jarig. Mocht jij een Nederlandse culturele achtergrond hebben, dan is de kans groot dat je taart meeneemt. Een collega werkt voor het eerst bij een Nederlands bedrijf – hij komt uit een andere cultuur. Hij vindt het misschien heel vreemd dat je dit meeneemt. Als je jarig bent, hoor je toch niet zelf te trakteren, maar juist taart te krijgen?

In dit voorbeeld is er nog geen probleem. Je kan in principe accepteren dat iets voor de andere persoon normaal is, en in het ergste geval heb je uiteindelijk twee taarten. Maar wat als de problemen groter zijn en zich steeds meer opstapelen? Gelukkig is er een methode om elkaar te leren begrijpen. Zo kun je helder communiceren, en je gedragen op een manier die voor beide acceptabel en fijn is. Samenwerken wordt opeens een stuk makkelijker! Bij Its gebruiken we hiervoor vaak de drie-stappenmethode (DSM) van David Pinto. Klinkt ingewikkeld, maar het maakt interculturele communicatie juist een stuk makkelijker. We lopen je er doorheen.

De drie-stappenmethode van Pinto

Stap 1: Leer je eigen normen en waarden kennen.

Het kan hierbij gaan om jouw waarden als land, groep, bedrijf, organisatie of gewoon als individu. Welke regels en overtuigingen hebben invloed op hoe jij communiceert en je gedraagt? Vaak gebeurt dit zonder dat je het zelf doorhebt: het is dus belangrijk om hier bewust bij stil te staan.

Stap 2: Begrijp de normen en waarden van de ander.

Nu leer je meer over de ander. Probeer hierbij feiten en meningen te scheiden: focus op het daadwerkelijke gedrag, en niet op jouw eigen interpretatie hiervan. Misschien is bepaald gedrag voor de ander totaal logisch, hoe gek of vervelend dit ook op jou overkomt. Probeer nu te begrijpen waarom de ander zich zo gedraagt.

De combinatie van stap 1 en 2 zorgt voor dubbelperspectief: leren kijken vanuit je eigen waarden en vanuit de waarden van de ander. Zo leer je elkaar begrijpen. Soms is dit al genoeg. Bijvoorbeeld als het gaat om een onderwerp dat voor jou niet veel uitmaakt, terwijl dit voor de ander wel belangrijk is. Jij kan het gedrag van de ander dan direct accepteren, zodra je het begrijpt.

Terug naar ons taart-voorbeeld. Jij loopt trots een rondje langs je collega’s met je zelfgebakken appeltaart. Eén van je collega’s neemt de taart niet aan. Wat onbeleefd! Maar wat nu als je wist dat het Ramadan is, en dat je collega aan het vasten is? In dat geval is het waarschijnlijk voldoende om op de hoogte te zijn van elkaars standpunt. Begrip is het enige dat nodig is.

Soms zijn de verschillen echter groter. Met alleen kennis en begrip kom je er niet: je hebt een plan nodig om de verschillen te overbruggen.

Stap 3: De verschillen overbruggen

Je bepaalt nu hoe je om wilt gaan met de verschillen. Het is belangrijk om hierbij na te denken over je eigen grenzen. Bepaal hoe ver je wilt gaan om de ander tegemoet te komen en waar jouw grens ligt voor acceptabel gedrag van de ander. Deze grenzen kunnen uiteraard wettelijk bepaald zijn, maar ook jouw persoonlijke normen en waarden bepalen grenzen. Deze grenzen maak je aan elkaar duidelijk – op een manier die de ander begrijpt. Vanuit deze kennis kun je nu samen zoeken naar een tussenweg die acceptabel is voor beide partijen.

Laten we terugkomen op die collega tijdens de Ramadan. Je hebt hem nodig voor een bepaald project. Soms zit hij niet op zijn plek, zonder dat hij een vergadering heeft. Jij vindt dat vervelend en raakt gefrustreerd. Als je nu in gesprek gaat, kom je er misschien wel achter dat deze collega regelmatig wil bidden. Geef allebei jullie grenzen aan en bespreek de mogelijkheden. Misschien kun je samen een planning maken, zodat hij bij belangrijke vergaderingen aanwezig is en toch tijd heeft om te bidden. Zo weet je precies wanneer je op hem kunt rekenen.

Loop je geregeld tegen problemen met interculturele communicatie aan? Probeer bovenstaand stappenplan eens uit. Vaker dit soort tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meer hulp nodig? Neem hier contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Meer informatie over de methode en theorie van Pinto vind je hier.